dimecres, 28 d’octubre del 2009

XI- Certamen Compitalia


L'Associació Cultural Prósopon Sagunt, amb l'objectiu de promoure el coneixment de la cultura grecollatina entre l'alumnat d'Enseyament Secundari, convoca el XI Certamen COMPITALIA per al curs 2009-2010 amb les següents bases:
Es convoca un Certamen, dividit en tres modalitats, en què poden participar només els Centres inscrits en les representacions del Festival de Teatre Grecollatí que se celebrarà al Teatre Romà de Sagunt, en abril de 2010.
En aquest Certament pot participar l'alumnat d'ESO i Batxillerat.
Les modalitats de la convocatòria són les següents:

1.- PAUSANIES:
Tractament "periodístic" d'un mite o fet històric greco-romà, enfocat com a crítica social, investigació policíaca, crònica parlamentaria, crònica de successos, relat esportiu, festivitat religiosa o social, crònica de l'assistència al festival de l'any anterior, etc.; haurà de tenir una extensió màxima de 2 pàgines (DIN A4, lletra 12 punts o equivalents, interlineat senzill). El trebball pot ser obra d'un o dos autors).
2.- FÍDIES:
Còmic sobre els mateixos temes i enfocaments anteriors però desenvolupat en imatges; haurà de tenir una extensió màxima de 4 pàgines en DIN A4. El treball pot ser obra d'un o dos autors.
3.- TALIA:
Representació teatral breu d'un passatge de comèdia o tragèdia clàssiques o dramatització d'un mite o fet històric greco-romà; la representació tindrà una duració màxima de mitja hora (no entraran en concurs les representacions que sobrepassen el temps fixat). Només s'admetran treballs col.lectius. No podran participar els grups que realitzen representacions remunerades dins del Festival de Teatre Grecollatí.

INSCRIPCIÓ
modalitats 1 i 2: fins el 27 de febrer de 2010.
modalitat 3: fins el 6 de febrer.
Cal que parles amb la professora per poder enviar els originals al seu destí.

PREMIS:
S'establixen tres premis, corresponents a cadascuna de les tres modalitats:
-modalitat 1: 90 euros, 75 i 60
-modalitat 2: 120 euros, 100 i 80
-modalitat 3: 240 euros, 180 i 120.
Els premis es comunicaran als interessats durant la segona quinzena de març de 2010 i es lliuraran durant les represenacions del Festival en el Teatre de Sagunt. Es retornaran als autors les còpies dels treballs i els originals romandran en possessió de l'Associació PRÓSOPON-SAGUNT. Els treballs premiats en les dues primeres modalitats podran ser difosos i publicats únicament amb interés didàctic i sense finalitat lucrativa.

Per cert, tens curiositat per què els noms dels premis? Qui foren Pausànies, Fídies i Talia ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada